Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on työskentelytapa, jota voidaan käyttää kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseen, sosiaaliseen kuntoutukseen sekä esimerkiksi yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Toiminta on hevosavusteista. Vaikutukset syntyvät vuorovaikutuksen, kokemuksellisuuden ja elämyksellisyyden kautta. Toimintaa ohjaa sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen, joka on suorittanut SPHT- täydennyskoulutuksen ja jolla on vankka hevostaito. Lisätietoa sosiaalipedagogisen hevostoiminnan laatukriteereistä: Laatukäsikirja.

Tarjoan sosiaalipedagogista hevostoimintaa Pirkkalassa Ratsutila Tanilan tiloissa. SPHTn lähtökohtana on vuorovaikutus hevosen kanssa. SPHT sopii esimerkiksi kuntoutuksen kevyempänä jatkona tai kenelle tahansa, joka haluaa virkistyä ja harrastaa hevosten parissa omaksi ilokseen kivassa porukassa.

Käytännössä toiminta on luontoelämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa laadukkaassa ja turvallisessa talliympäristössä yksilö- tai pienryhmässä. Kertoihin voi sisältyä hevostietoa ja hoitoa, tallihommia ja maastatyöskentelyä sekä talutusratsastusta tai muita harjoitteita. Huonolla ilmalla on käytössä tilava maneesi. Käyntikertoihin ei sisälly varsinaista ratsastuksen opetusta.

Työssäni mukana ovat hevoset Toper & Winny sekä usein myös koirani Nino.

Puh. 050 5962466

fanny.niemijunkola@gmail.com