Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on työskentelytapa, jota voidaan käyttää kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseen, sosiaaliseen kuntoutukseen sekä esimerkiksi yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Toiminta on hevosavusteista. Vaikutukset syntyvät vuorovaikutuksen, kokemuksellisuuden ja elämyksellisyyden kautta. Toimintaa ohjaa sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen, joka on suorittanut SPHT- täydennyskoulutuksen ja jolla on vankka hevostaito. Ohjaajan työorientaatio on oman koulutustaustansa mukainen. (Lähde: Laatukäsikirja)

Tarjoan sosiaalipedagogista hevostoimintaa Pirkkalassa Ratsutila Tanilan tiloissa. SPHTn lähtökohtana on vuorovaikutus hevosen kanssa. SPHT sopii esimerkiksi kuntoutuksen kevyempänä jatkona, osaksi koulun tunteja tai kenelle tahansa, joka haluaa virkistyä ja harrastaa hevosten parissa omaksi ilokseen.

Käytännössä toiminta on luontoelämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa laadukkaassa ja turvallisessa talliympäristössä yksilö- ja parikäynteinä tai pienryhmässä. Kertoihin sisältyy hevostietoa ja -hoitoa, tallihommia sekä harjoitteita hevosella maastakäsin ja selästä. Kertoihin ei sisälly varsinaista ratsastustunti opetusta vaan yksilöllistä oppimista hevosen avulla. Kysy rohkeasti lisää! 050 5962466 tai fanny.niemijunkola@gmail.com

Työssäni mukana ovat hevoset Toper & Winny sekä usein myös koirani Nino.

Puh. 050 5962466

fanny.niemijunkola@gmail.com