Yritys

Tarjoan monipuolista hevosen lihashuoltoa usean vuoden kokemuksella tallikäynteinä pääasiassa Pirkanmaan alueella. Pidemmät matkat onnistuvat sopimuksen mukaisesti kun hoidettavia on vähintään kolme. Liikun myös Tampere- Forssa-Vihti ja Tampere-Etelä-Pohjanmaa akselilla noin kerran kuukaudessa.

Hevoshuollon lisäksi tarjoan sosiaalipedagogista hevostoimintaa Ratsutila Tanilan tiloissa Pirkkalassa.

Taustaa

Olen omistanut hevosia useita vuosia ja kiinnostuin hoitotyöstä oman hevosen terveysongelmien takia. Opiskelin aikoinaan shiatsua ja hierontaa ihmisille, koska karaten/ budolajien harrastajana minua kiinnosti liikkeen mekaniikka ja se miten ylläpidetään kehon kestävää toimintakykyä. Aloitin kraniosakraalihoidon opinnot Merja Nisosen koulutuksissa 2011. Hevosen fysiologiaa ja anatomiaa opiskelin Kauhajoella ja Salpauksella sekä Steccon faskiahoitoa Tuulia Luomalan & Mika Pihlmanin kursseilla. Kouluttaudun jatkuvasti edelleen, mielestäni eri näkökulmat tukevat toisiaan ja oppia ei voi saada liikaa. Asiakkainani on sekä ratsu- että ravihevosia. Käytän hoidon tukena laseria, mutta pääosin tykkään tehdä työtä käsilläni, kädet tuntevat vaivat parhaiten ja ammattitaito syntyy tekemällä. Minulle on tärkeätä hoitaa pitkäjänteisesti ja löytää ongelmien syy. Vaikka jo 1-2 hoitokerran jälkeen nähdään positiivinen muutos, voi lopullinen paraneminen kestää pidempään. Paras tulos saavutetaan kun muutkin olosuhteet, varusteet ja valmennus ovat kunnossa.

Sosiaalipedagogisen hevostoimintani perustana on hevostyön lisäksi opettajataustani. Työvuosia opettajana on kertynyt kaksikymmentä ja opetusalani on kuvataide & media. Minulla on Master of Fine Art-tutkinto sekä opettajan pedagoginen pätevyys. SPHT – työhön käytän omaa monitoimihevostani Topia, jolla myös kilpailen kouluratsastusta helpoissa luokissa.

Koulutus / hevoset

Hevoshieroja, KEO, Kauhajoki 2014
Hevoshierojan osatutkinto / Hevostenvalmentajan ammattitutkinto, Salpaus, Lahti 2016
Kraniosakraalihoitaja, Tampereen kraniosakraalikoulu 2011-15, Kraniosakraaliterapeutti 2016 Sosiaalipedagoginen hevostoiminta/  Hevosavusteisen toiminnan ohjaaja, Ypäjän hevosopisto 2021-22 

Kurssit

ARR- Anatomisch Richtiges Reiten, Klaus Schöneich, Huittinen 2015
Lääketieteellinen laserhoito, Chrisse Bäckström, Inkoo 2016
AFM -Hevosen faskiaalinen manipulaatio, Stecco® taso I, Lempäälä/ taso II, Szczecin, Puola 2017
Applied Anatomy and Biomechanics, Gillian Higgins, Ypäjä 2017
Straightness Training – Kim Steutel, Carolin Moldenhauer ST – Instructor, Ikaalinen, 2017, 2018, 2019
Hevosen dissektio, Tampereen kraniosakraalikoulu, Reetta Pirttijoki, Aure 2018
Hevosen faskiaalinen dissektio, Luomala & Pihlman, Ylöjärvi 2018
Asahi Health® -terveysliikuntaohjaaja, Asahi-Akatemia, Timo Klemola 2020

Muu koulutus

Master of Fine Art, Glasgow School of Art, Skotlanti 1995
Opettajankoulutuksen pedagogiset opinnot, Taokk, 2005
Erityispedagogiikan perusopintoja JYU 2021-22